Courthill Collies
Courthill Collies
Courthill Collies
Courthill Collies
Courthill Collies
Courthill Collies
Courthill Collies

Courthill Collies

Courthill Collies holder til på det "blide Sørlandet", i flotte omgivelser for både hunder og mennesker :-) Jeg har gjennomgått oppdretter uddanning fra Danmark og har fått Courthill Collies sertifisert gjennom Dansk Kennel Klub.

Vi gleder oss til å drive med oppdrett på denne flotte rasen. Vi er opptatt av at våre hunder kan fungere i alle miljøer og sammenhenger, at de er sunde, bra i sinnelaget og ser strålende ut - akkurat som en collie bør være. Vårt oppdrett er alene basert på den engelske standard på collie langhår. Du kan finne mer informasjon under lenken "Om Collie". Alle våre collies har gamle engelske/europeiske linjer bak seg.

Collien er gjennomgående en sunn rase, og de aller fleste har et herlig temperament og kan være med alle steder. Flere collies brukes som terapihunder og tjenestehunder.

Du må være innstilt på å passe pelsen på din collie. Det er ikke så overveldende som det kanskje ser ut til. Alt avhengig av vær og hva du holder på med din collie, bør 1 gang i uken være nok. Gjør det til en kosestund med collien din.


Jeg har selv gjennomgått oppdretter utdanning i Danmark og fått evaluert kennelen av Dansk Kennel Klub og er godkjent for oppdrett. Det var en fantastisk opplevelse å få tilgang til de beste ressursene som Dansk Kennel Klub kan levere, spesielt emnet om avl, genotyping og sykdomslære var kjempe spennende.

Det vil etterhvert komme mye mer info om hundene, oss og hva vi holder på med :-)


Hundene bor inne hos oss og har store uteområder å boltre seg på. Alle områdene er innhegnet og vi kan dele opp gutter og jenter når det er løpetid, slik at det blir minst mulig stress for begge parter. Vi holder på med å bygge ny kennel, så alle hundene kan være et godt og varmt sted hele året og en egen fødestue blir det også til i løpet av vinteren 2014-2015.

Vi er opptatt av at våre collies lever et liv sammen med oss som familie og at de kan være med overalt, hvor vi går og hvor vi drar.

Lurer du på noe, er du velkommen til å kontakte oss - klikk på Kontakt oss og send noen ord.